De tweekoppige adelaar

Op Go2War2.nl en TracesOfWar.com werden onlangs verschillende titels uit de stripreeks ‘Reportages van Lefranc’ besproken. Journalist Guy Lefranc is het hoofdpersonage in de door de Franse schrijver en tekenaar Jacques Martin bedachte stripboekenserie. De delen over de Tweede Wereldoorlog zijn: ‘De Atlantische Muur’, ‘De Landing’, ‘Het Ardennenoffensief’, ‘De Ondergang van het Derde Rijk’ en ‘De Strijd om de Pacific’.

Uitgever Ballon Media publiceerde onlangs twee nieuwe stripboeken. De tweekoppige adelaar bestaat uit twee reeksen die aan elkaar verwant zijn en die vertellen over het leven van een Duitse en een Amerikaanse piloot net voor de Tweede Wereldoorlog. Hoe worden ze groot als man, als patriot en als piloot? Is hun kijk op het leven onderling inwisselbaar?

DE TWEEKOPPIGE ADELAAR - EAGLE 1
Een bewolkte horizon
James O’Brady is de zoon van een oorlogsheld uit de Grote Oorlog. Zijn vader heeft fortuin gemaakt als industrieel en gaat nu ook een grote politieke carričre tegemoet. Hij wordt Amerikaans ambassadeur in Duitsland en neemt zoonlief mee om zich te verdiepen in de geopolitiek van de dertiger jaren. James’ levenspad kruist er dat van een jonge Duitse jachtpiloot.

DE TWEEKOPPIGE ADELAAR - ADLER 1
Een leugentje om bestwil
Hans Raeder verliest zijn vader en zijn kleine broertje in 1918. Als kind vindt hij troost in verhalen, al dan niet zelfverzonnen. Hij droomt ervan om jachtpiloot te worden. Daarvoor is Hans tot alles bereid, ook al moet hij zich inlaten met het slechtste wat zijn vaderland voortbrengt. Wat hij nog niet weet, is dat zijn lot verbonden is met dat van een jonge piloot aan de andere kant van de Atlantische Oceaan...


Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 31-08-2018 10:35:32