TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nieuwe WO2-roman van Go2War2.nl-auteur Peter Kimenai

Onder zijn pseudoniem, Pieter Keiman, heeft Go2War2.nl-auteur Peter Kimenai een roman geschreven die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek, getiteld ĎDe Lancaster Hollanderí, is uitgebracht door Boekscout en o.a. te verkrijgen op de website van de uitgeverij en Bol.com (ISBN: 9789402247756).

Piet Rienkema is een jonge Nederlander die vlak voor de Tweede Wereldoorlog bij de Koninklijke Marine dient als telegrafist. De Duitsers maken een abrupt einde aan de organisatie die hem zo lief is en hij moet uitwijken naar Engeland, waar hij besluit de strijd tegen Hitler verder voort te zetten bij de Royal Air Force. Aan zijn strijd komt een einde als hij in het wilde en koude noorden van ScandinaviŽ crasht en moet zien te overleven in de subarctische omgeving. Zal zijn noodlot hem eindelijk de nodige rust brengen? Intussen zoekt een dochter in het vredige, maar roerige Zweden van de jaren `60 naar haar vader die ze nooit gekend heeft. Zal haar zoektocht ook doodlopen in de ijzige, noordse wildernis of zal haar weg die van Piet Rienkema kruisen?

Peter Kimenai (1964) woont met zijn vrouw en twee zoons in Dongen, Noord Brabant. Hij diende van 1982 tot 1987 bij de Koninklijke Marine en reisde daarna met zijn vrouw de gehele wereld over. Uit die periode stamt zijn interesse voor militaire scheepvaart en avontuur. Later ontwikkelde Peter tevens een grote belangstelling voor geschiedenis, vooral het tijdvak rond de Tweede Wereldoorlog. Al deze aspecten heeft hij gebruikt bij het schrijven van de historische avonturenroman De Lancaster Hollander.

De Lancaster Hollander
ISBN: 9789402247756
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
De Lancaster Hollander

Gebruikte bron(nen)