TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Spectaculaire schietdemonstratie met mitrailleur - Atlantikwall-museum Hoek van Holland

Hoek van Holland, Zondag 30 juni wordt er bij het Atlantikwall-museum een schietdemonstratie gegeven met een originele mitrailleur tijdens de excursie "Nordmole 1943".

De Flak-Batterie Nordmole was in de oorlog regelmatig actief. Met diverse stukken luchtafweergeschut werd geschoten op geallieerde vliegtuigen die over de Festung Hoek van Holland vlogen. Ervaar met deze rondleiding hoe de Duitse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bunkers leefden. Deelnemers bezoeken de Flak-Batterie waar aan de hand van re-enacment het dagelijks leven wordt uitgebeeld. Tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven bij de volgende objecten:

Atlantikwall-Museum, bunkertype 611, met daarin een Pak 40 7,5 cm antitankkanon, het 8,8 cm Flak luchtafweerkanon, Flak 10,5 cm geschutbeddingen en bunkertype 625b. Deze bunker is authentiek ingericht zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Diverse Duitse militairen beelden het dagelijks leven uit en geven schietdemonstraties. Er wordt onder andere geschoten met een Tsjechische ZB-26 mitrailleur. De Duitsers hadden tijdens de bezetting van Tsjecho-Slowakije heel veel wapens buit gemaakt. Opmerkelijk is dat dit wapen ook onder licentie in Engeland gemaakt werd als BREN mitrailleur. Hierdoor had zowel Engeland als Duitsland een bijna identiek wapen. Voor de demonstratie wordt de originele Tsjechische variant, die de Duisters gebruikte, gedemonstreerd. De Duitsers doopte dit wapen om tot MG 26 (t). Tijdens de wapendemonstratie zal de mitrailleur diverse salvo’s afvuren.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Atlantikwall-museum Hoek van Holland
  • Gepubliceerd op: 24-06-2019 20:06:11