TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Atlantikwall-Museum Hoek van Holland

In het nieuwe museum, de 'Tafelbunker' (Regelbau 611) op de pier, is aan de hand van informatiepanelen en voorwerpen een expositie te vinden welke zich richt op het verhaal achter de 'Atlantikwall' ter plaatse en daarnaast in breder Europees perspectief. In de geschutsruimte bevindt zich een origineel stuk 7,5 cm Pak 40 anti-tank geschut.

Tevens is er een wisselexpositie van voorwerpen welke zijn aangetroffen tijdens de dijkverzwaring langs de Bergse Maas te Sprang Capelle. Deze plek werd aan het einde van 1944 berucht door de zware gevechten die er gevoerd werden tijdens de bevrijding. Het werd bekend onder de naam "Fall Braun" ; De strijd om het 'Kapelsche Veer'.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

German Anti-Tank Guns: 37Mm, 50Mm, 75Mm, 88Mm Pak, 1935-1945
Spectaculaire schietdemonstratie met mitrailleur - Atlantikwall-museum Hoek van Holland

jun2019

Spectaculaire schietdemonstratie met mitrailleur - Atlantikwall-museum Hoek van Holland

Hoek van Holland, Zondag 30 juni wordt er bij het Atlantikwall-museum een schietdemonstratie gegeven met een originele mitrailleur tijdens de excursie Nordmole 1943.

Lees meer

Nieuwe website Vesting Hoek van Holland

nov2018

Nieuwe website Vesting Hoek van Holland

Hoek van Holland, zondag 11 november is de nieuwe website www.vestinghoekvanholland.nl van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum en het Atlantikwall-museum on-line gegaan. Beide musea gevestigd in Hoek van Holland hebben een toeristische website gemaakt voor een brede doelgroep waarbij het militair erfgoed uit de regio onder aandacht wordt gebracht.

Lees meer