Atlantikwall-Museum Hoek van Holland

In het nieuwe museum, de 'Tafelbunker' (Regelbau 611) op de pier, is aan de hand van informatiepanelen en voorwerpen een expositie te vinden welke zich richt op het verhaal achter de 'Atlantikwall' ter plaatse en daarnaast in breder Europees perspectief. In de geschutsruimte bevindt zich een origineel stuk 7,5 cm Pak 40 anti-tank geschut.

Tevens is er een wisselexpositie van voorwerpen welke zijn aangetroffen tijdens de dijkverzwaring langs de Bergse Maas te Sprang Capelle. Deze plek werd aan het einde van 1944 berucht door de zware gevechten die er gevoerd werden tijdens de bevrijding. Het werd bekend onder de naam "Fall Braun" ; De strijd om het 'Kapelsche Veer'.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

3aug

Boottocht over voormalige tankgracht

Westland, het Atlantikwall-museum organiseert weer boottochten over restanten van de voormalige tankgracht van vesting Hoek van Holland in gemeente Westland. In de Tweede Wereld oorlog werden er op bevel van de Duitse Wehrmacht twee tankgrachten en heel veel bunkers aangelegd in de regio. De bunkers en versperringen vormden steunpunten ( Widerstandsnesten). De steunpunten in combinatie met de tankgracht vormden een verdedigingslinie ( ńussere landfront). Er is een mogelijkheid om vier steunpunten te bezoeken, deze tocht duurt vier en een half uur. Ook is er een kortere boottocht met de mogelijkheid om twee steunpunten te bezoeken. Deze kortere tocht duurt ruim twee uur. Onderweg bezoeken we bunkers die normaal niet te bezoeken zijn omdat ze op privť terrein liggen.

Lees meer

16jul

Rondleidingen in Hoek van Holland: Nordmole 1943

Hoek van Holland, aankomend weekend organiseert het Atlantikwall-museum weer een rondleiding met schietdemonstratie: Nordmole 1943. Terug in de tijd naar 1943; de luchtdoelbatterij en haar bemanning.

Lees meer