TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Onthulling Monument 10e Bataljon Parachute Regiment

Op zaterdag 7 september 2019 is bij Burrough on the Hill, vlakbij Somerby in Leicestershire Engeland een monument. onthuld voor het 10e Bataljon van het Parachute Regiment. Dit was een initiatief van de 'Friends of the Tenth'. Deze stichting heeft via crowd funding en tal van acties het hiervoor benodigde geld beschikbaar gekregen. Bij de ceremonie waren ca 600 mensen aanwezig.



Speciale genodigden werden ontvangen in een gebouw dicht bij de locatie van het monument. Hier werd o.a. een videoboodschap getoond van Pamela Henry Lamm, de 99 jaar oude weduwe van Kapitein Myles Heny, hoofd van de Intelligence Section van het Bataljon. Miles sneuvelde op 19 september 1944.


Er waren enkele veteranen te gast waaronder John Jeffries, 4th Parachute Brigade Signals en Frederick Deane, MMG peleton, S Compagnie 10e Bataljon. Freddie is een van de drie nog levende veteranen van het 10e Bataljon.











Alec Wilson, voorzitter van de Friends of the Tenth












Elizabeth Jenks, dochter van Lt. Kol. Kenneth Smythe

































Het monument is ontworpen en gemaakt door Graeme Mitcheson, MRSS
Meer informatie: https://friendsofthetenth.co.uk/

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT, Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 10-09-2019 17:41:48