TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Onthulling plaquette Hendrika van der Vlist

  Op donderdag 19 september 2019 is aan de gevel van Restaurant Schoonoord te Oosterbeek een plaquette onthuld voor Hendrika van der Vlist. Tijdens de Slag om Arnhem woonde zij bij haar ouders in Hotel Schoonoord in Oosterbeek. Het hotel kwam in de frontlinie te liggen en werd door de Britten in gebruik genomen als noodhospitaal. Samen met andere vrijwilligers helpt Hendrika honderden gewonde Britse, Poolse en Duitse soldaten. Initiatiefnemers voor de plaquette zijn Michiel ter Horst en Sophie Lambrechtsen, kinderen van Kate ter Horst.

  De plaquette werd onthuld door Sarah Heise, directeur van het Airbornemuseum. Na haar herdenkingswoord reikte Sophie het nieuw uitgegeven oorlogsdagboek van Hendrika uit aan burgemeester Agnes Schaap van de gemeente Renkum. Michiel overhandigde een exemplaar aan Freddie Kemp jr, kleinzoon van een veteraan. Bij de onthulling waren veel oud leerlingen van Hendrika van der Vlist aanwezig.

  Het boek Verpleegster in de Slag om Arnhem door Hendrika van der Vlist is vanaf vandaag weer te koop op de bekende plaatsen.


  Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Arjan Vrieze, Tracesofwar
  • Gepubliceerd op: 19-09-2019 11:41:28