TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Fotoverslag Onthulling monument Flt David Lord VC, DFC

  Op 19 september 2019 is op de Reijerskamp te Wolfheze een monument onthuld voor Flight Lieutenant David Samuel Anthony Lord VC DFC. Exact 75 jaar daarvoor was David Lord met zijn Dakota gecrashed op landing zone S tijdens een bevoorradingsvlucht voor de 1st Airborne Division gedurende de Slag om Arnhem. Voor zijn dappere poging om de lading op de juiste plaats af te werpen ondanks dat het vliegtuig in brand stond, is David posthuum onderscheiden met het Victoriakruis.

  Het monument is een initiatief van Teo van Middelkoop. De Market Garden Foundation heeft in grote mate geholpen bij de uitvoering van het plan.

  De onthulling werd verricht door Arnhem veteraan Ron Johnson en Lucinda Lord, een nicht van David. Ron kende David uit de tijd dat ze beiden op vliegveld Down Ampney gestationeerd waren en heeft de crash zelf zien gebeuren.

  Het graf van David Lord VC op maandag na het herdenkingsweekend.

  Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Arjan Vrieze / Tracesofwar
  • Gepubliceerd op: 25-09-2019 12:55:11