TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hershberger, J.S.

    Dienstnummer:
    19260116
    Nationaliteit:
    Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

    Biografie

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Koreaanse Oorlog (1950-1953)
    Rang:
    Corporal (Korporaal)
    Toegekend op:
    8 mei 1951
    "Heeft zich door moedig optreden tegenover de vijand onderscheiden door in de nacht van 14 op 15 Februari 1951 bij MANYONG nabij WONJU in KOREA tijdens de gevechten om heuvel 325 onder zwaar vijandelijk vuur, daarbij zichzelf meerdere malen aan levensgevaar blootstellend, de voor een afdeling van vier pelotons van het Nederlands Detachement Verenigde Naties noodzakelijke ondersteuning door 4.2 inchmortiervuur op zeer rustige en kundige wijze te verlenen.
    Voorts door toen de uiteindelijke bestorming werd ingezet, bij deze aanval, eveneens met de bajonet op het geweer en met zijn radioset op zijn rug, de stormende troepen te volgen, waardoor hij in nauw contact bleef met de pelotons, welke steun van mortiervuur verder nodig zouden hebben.
    Door dit optreden er veel toe bij te dragen dat de afdeling de haar opgedragen zware taak tenslotte met succes kon volbrengen."

    K.B. nr. 22
    Bronzen Kruis (BK)

    Bronnen

    Foto