TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Holton, Eric Albert

Geboortedatum:
4 januari 1921 (Reston/Manitoba, Canada)
Overlijdensdatum:
9 september 1944 (Moerbrugge/West-Vlaanderen, België)
Begraven op:
Canadese Oorlogsbegraafplaats Adegem
Vak: 4. Rij: E. Graf: 11.
Dienstnummer:
H/60745
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Eric werd op 4 januari 1921 geboren in Reston Manitoba als zoon van Horace Percival en Emily Marion Holton (beiden Engels) uit Reston. Zij waren op 20 augustus 1901 getrouwd in Margate Engeland. Zijn zusters waren Gertrude Edith Benzie en Reta Mabel en Florence Marion Holton.

Hij was arbeider en lid van de United Church. Zijn hobby was fotografie en zijn sporten waren honkbal, ijshockey, tennis en volleybal.

Hij nam op 7 april 1941 dienst in Winnipeg en ging vervolgens op 18 september 1942 overzees naar het Verenigd Koninkrijk. Hij ging daarna op 26 juli 1944 naar Frankrijk.

Eric sneuvelde op zaterdag 9 september 1944 op de leeftijd van 23 jr. tijdens de veldslag om Moerbrugge in België. Hij werd daarna tijdelijk begraven in een park in Loppem tezamen met de gesneuvelde Trooper Erle M. Foster voordat zij op 7 juni 1945 werden herbegraven in Adegem.

De National Strijdersbond België Sector Loppem (bij Zedelgem, België) hebben een herdenkingsteen opgericht ter nagedachtenis aan Eric Holton en de gesneuvelde Trooper Erle M. Foster van the South Alberta Regiment. Het monument werd op 15 juni 2002 onthuld tijdens een speciale herdenkingsplechtigheid.

Op zijn grafsteen: AT REST IN GOD'S BEAUTIFUL GARDEN FREE FROM SORROW AND PAIN

De provincie Manitoba heeft the Holton Lake vernoemd ter ere van Sgt. Holton.

Hij diende bij het 15 Field Reg. of the Royal Canadian Artillery.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen