TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Canadese Oorlogsbegraafplaats Adegem

In de laatste week van september 1944, bezaten de geallieerden de stad Antwerpen, maar de Duitsers behielden beide oevers van de Schelde, zodat de haven van Antwerpen niet konden worden gebruikt door de geallieerden. De 3de en 4de Canadese Pantser-divisie en de 52e Britse divisie kregen de opdracht om de zuidelijke over van de monding te veroveren.

Er waren hevige gevechten gedurende twee weken voor de oversteek van het Leopoldskanaal. De meerderheid van de 848 Canadese soldaten die zijn begraven op de Canadese Oorlogsbegraafplaatsraven op Adegem stierven tijdens de acties aan de zuidelijke oever van de Schelde. Ook andere Canadese soldaten die elders in BelgiŽ sneuvelden zijn op deze begraafplaats begraven

De begraafplaats bevat nu 1.157 Gemenebest graven van de Tweede Wereldoorlog en ťťn ongeÔdentificeerde graf van de Eerste Wereldoorlog. Hiervan zijn er 848 Canadees, 285 Brits en nog enkele Australische en Nieuw-Zeelandse. Er zijn ook 33 Poolse en twee Franse graven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.202178, 3.505154

Plechtigheid op Canadees kerkhof zondag in teken van 75 jaar bevrijding

sep2019

Plechtigheid op Canadees kerkhof zondag in teken van 75 jaar bevrijding

Maldegem brengt op zondag 8 september hulde aan de gesneuvelde militairen uit de Tweede Wereldoorlog, die begraven liggen op het Adegem Canadian War Cemetery.

Lees meer

Lees meer (47)