TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Saalmann, Georg

Geboortedatum:
27 januari 1899 (Lihula, Estland)
Overlijdensdatum:
1980
Nationaliteit:
Duitse (1933-1945, Derde Rijk)

Biografie

Georg Saalmann werd op 27 januari 1899 geboren in Lihula (Leal), Estland als zoon van een Duitse immigrantenfamilie. Zijn opleiding begon aan het Prins Oldenburg Militair Gymnasium en hij werd opgeleid als Cadet Kavalerie Officier in Sint Petersburg, Rusland.
Hij vertrok uit Rusland naar Estland ten tijde van de Bolshevistische Revolutie.
Hij huwde in 1936 in Tallin met Kara Seeger (geboren in 1914, Moskou). Het echtpaar kreeg drie kinderen, een dochter en twee zonen.

Ze vertrokken begin 1938 naar Posen. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog verbleef hij enige tijd in een Sovjet Krijgsgevangenenkamp.

Na zijn vrijlating in 1946 leefde hij in Magenburg. hij werkte voor de Sovjets bij het ontmantelen en registreren van luchtafweerverdediging en militair materieel vanwege zijn kennis van de Russische taal. In 1949 liep hij over naar het Westen van Berlijn. in 1953 emigreerde hij met zijn gezin naar Melbourne, Australië, waar hij in 1980 overleed.

Over deze persoon is via de familie niet veel meer bekend dan het hier vermelde. Het zou ons en de familie veel helpen indien er mensen zijn die over deze persoon of zijn eenheid verdere gegevens hebben.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Gefreiter
Eenheid:
Sondereinheit Sprachendienst (Speciale Eenheid Vertalingen)
Eisernes Kreuz 2. Klasse

Bronnen

  • Foto 1: Familie
  • - Familiegegevens

Foto