TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Woszella, Gustav (Grenadier-Regiment 208)

Geboortedatum:
8 juni 1914 (Dortmund-Marten/Westfalen, Duitsland)
Overlijdensdatum:
20 juni 2000 (Trier/Rijnland-Palts, Duitsland)
Nationaliteit:
Duitse (1933-1945, Derde Rijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Leutnant (2e Luitenant)
Eenheid:
Führer, 8.(MG) Kompanie, Grenadier-Regiment 208, 79. Infanterie-Division, Heer
Toegekend op:
4 juli 1944
Sonderbefehl:
"Toen de Russen in de nacht van 31 mei en 1 juni 1944 tegen 24 uur met sterke Infanterie en Pantser eenheden verrassend door onoverzichtelijk bosgebied te Stanca vanuit het Noordwesten doorbraken, nam Leutnant Woszella zijn kompanietrupp en twee in de nabijheid ingezette granaatwerpereenheden mee in een tegenaanval en wierp de vijandelijke infanterie terug en bereikte weer de uitgangsstelling. Hierbij vernietigde Leutnant Woszella een vijandelijk tank met een Panzerfaust.
Vervolgens viel hij met twee manschappen van de Bataillons Gefechtsstand de doorgebroken tanks aan, vernietigde persoonlijk drie andere tanks met Panzerfaust en bestreed met man tot man gevechten de uitstappende bemanning. Hierbij door een schot door zijn bekken zelf gewond geraakt, bleef Leutnant Woszella bij zijn kompanie en vernietigde bij een hernieuwde vijandelijke aanval een vijfde tank met de Panzerfaust."
Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes

Bronnen

Foto