TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kitts, Willard Augustus III

Geboortedatum:
14 april 1894 (Oswego/New York, United States)
Overlijdensdatum:
21 november 1964
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Vak: 34. Graf: 104-A.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Northampton (CA-26), U.S. Navy
Toegekend op:
juli 1943
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de zware kruiser U.S.S. Northampton (CA-26) tijdens operaties tegen vijandelijke Japanse troepen in door de vijand beheertse wateren tijdens de slag bij Tassafaronga in de nacht van 30 november 1942. Hoewel een aantal schepen dat voor hem uit voer tot zinken werden gebracht door vijandelijke bombardementen of in band geschoten werd, manoeuvreerde Captain Kitts zijn schip en bleef met al zijn geschut doorvechten. Toen de Northampton uiteindelijk werd getorpedeerd voorkwam hij dat ze op de vijandelijke kust aan de grond liep en daarmee spaarde hij het leven van veel van zijn bemanningsleden. Hoewel al het mogelijke werd gedaan om het beschadigde schip drijvend te houden was hij tenslotte gedwongen de bemanning bevel te geven het schip te verlaten. Nadat hij ze al laatste was gevolgd raakte hij ernstig gewond. De inpirerende leiding van Captain Kitt, en het dapper plichtsbesef van zijn eenheid strekken de Amerikaanse marine tot grote eer.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 316
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Toegekend op:
januari 1944
Uitgereikt voor:
Operatie Landcrab
Legion of Merit - US Military
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden tijdens het verlenen van uitmuntende diensten aan de Regering van de Verenigde Staten als bevelvoerend officier van een Amerikaans oorlogsschip toegevoegd aan een groep die ondersteunend vuur leverde tijdens de verovering van Attoe, Territory of Alaska. Captain Kitts voer regelmatig met zijn schip in gevaarlijke en niet in kaart gebrachte wateren en leverde ondersteunend vuur om dat van de zuidelijke landingsmacht te versterken.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 32
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Indo-Pacific Command (CincPac), U.S. Navy
Toegekend op:
maart 1945
Legion of Merit - US Military
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden tijdens het verlenen van uitmuntende diensten aan de Regering van de Verenigde Staten als Pacific Fleet Gunnery Officer in de staf van CincPac van 1 februari 1941 tot 18 september 1942. Admiraal Kitts handhaafde de Pacific Fleet op een hoog peil van paraatheid wat betreft artillerie en andere training, daarmee droeg hij bij aan de goede prestaties in de strijd. Hij streed voortdurend voor uitbreiding van het luchtdoelgeschut en hielp daardoor onze schepen op hun huidige staat van superieure luchtafweerbewapening te brengen.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 336 (Gold Star in lieu)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Bureau of Ordnance (BuOrd), HQ, U.S. Navy
Toegekend op:
juni 1945
Legion of Merit - US Military
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden tijdens het verlenen van uitmuntende diensten aan de Regering van de Verenigde Staten als assistent hoofd van het Bureau of Ordnance van 10 december 1943 tot 31 augustus 1945.


Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 351 (2e Gold Star)

Bronnen