TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

LeFrançois, Wilfred Sylvio

Geboortedatum:
1901 (Watertown/New York, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
9 juni 1952 (Japan)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Hij bleef bij de Marines en vocht tijdens de Koreaanse oorlog bij de 1st Marine Division. De Koreaanse oorlog was zijn laatste; hij raakte halverwege 1952 gewond en werd afgevoerd naar een militair hospitaal in Japan waar hij op 9 juni 1952 overleed.
Er was iets vreemds met zijn leeftijd. Geboren rond de eeuwwisseling was hij ten tijde van de Makin raid van middelbare leeftijd en slechts luitenant. Hij was ook al bijna 30 toen hij in dienst kwam. Tegen de tijd van zijn overlijden in 1952 was hij slechts twee keer bevorderd – tot majoor – hoewel hij meer dan 20 jaar bij de Marines had gediend. Hij was ver in de 50 toen hij overleed, nog steeds in actieve dienst.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Second Lieutenant (Tweede Luitenant der Mariniers)
Eenheid:
Company A, 2d Marine Raider Battalion, Marine Raiders
Toegekend op:
21 november 1942
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opvallend plichtsbesef dienend als leider van het First Platoon SECOND Marine Raider Battalion, tijdens de Marine Raider Expedition op het door de Japnners bezette eiland Makin op de Gilberteilanden op 17 en 18 augustus 1942. Door het utschakelen van de voorste wachtpost stelde 2nd Lieutenant LeFrançois het peloton in staat de vijand effectief aan te pakken en opende met groot succes het vuur. Met vertoon van voorbeeldig leiderschap en vastberadenheid leidde hij zijn peloton naar voren totdat hij door vijandelijk mitrailleurvuur zwaar gewond raakte aan zijn rechterschouder. Gedurende het hele gevecht pasten zijn agressie, zijn moed en volledige minachting voor eigen veiligheid binnnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Goedgekeurd door de Minister van Marine op 21 november 1942; uitgereikt op 18 januari 1943.
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Second Lieutenant (Tweede Luitenant der Mariniers)
Eenheid:
Company A, 2d Marine Raider Battalion, Marine Raiders
Purple Heart

Bronnen

Foto