TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Neefus, James L.

Geboortedatum:
5 november 1911 (New York, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
15 oktober 1991
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Vak: 59. Graf: 2822.
Dienstnummer:
0-5391 (U.S. Marine Corps)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

James Neefus groeide op in Rockaway Beach, Florida, Verenigde Staten en was F2A-3 Buffalo piloot te Midway. Later formeerde hij Squadron VMF-215 en leidde het naar Guadalcanal met hun F4U-1 Corsairs.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein der Mariniers)
Eenheid:
Marine Fighting Squadron 221 (VMF-221), Marine Aircraft Group 22 (MAG-22), U.S. Marine Corps Aviation, U.S. Marine Corps
Toegekend op:
19 juni 1942
Uitgereikt voor:
Operatie MI
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke dienstuitoefening in het kader van zijn beroep, dienend als commandant van een divisie jachtvliegtuigen en piloot van een vliegtuig van Marine Fighting Squadron TWO HUNDRED TWENTY-ONE (VMF-221), Marine Air Group TWENTY-TWO (MAG-22), Naval Air Station, Midway, in actie tegen de vijand tijdens luchtgevechten in de buurt van Midway op 10 juni 1942. Toen een vijandelijk viermotorig watervliegtuig het eiland Midway dicht naderde kreeg Captain Neefus opdracht met zijn groep het vijandelijk vliegtuig te onderscheppen en te vernietigen. Ondanks moeilijke gevechtsomstandigheden door grote wolkenformaties waarvan het vijandelijke vliegtuig goed gebruik maakte bij zijn ontwijkende manoeuvres, leidde Captain Neefus zijn groep op vastberaden, agressieve en effectieve manier ten strijde met als gevolg de vernietiging van het vijandelijke viermotorige watervliegtuig zonder verliezen in zijn eigen groep. De gehele actie werd uitgevoerd volgens de beste tradities van de Marine van de Verenigde Staten van Amerika.

Approved by the Secretary of the Navy op 19 juni 1942.
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Toegekend wegens buitengewone verdienste terwijl hij deelnam aan luchtgevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

  • Foto 1: Robert Neefus
  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present
    - Familiegegevens via Robert F. Dorr
    - Military Times, Hall of Valor

Foto

Thema's