TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Phillips, George Lincoln

Geboortedatum:
18 november 1903 (Holyoke/Massachusetts, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander (Luitenant-ter-Zee 1e Klasse)
Eenheid:
U.S.S. Sentinel (AM-113), U.S. Navy
Toegekend op:
augustus 1944
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom en opmerkelijk optreden in het kader van zijn beroep, bevelvoerend officier van de mijnenveger U.S.S. Sentinel (AM-113) in actie tegen vijandelijke troepen tijdens de invasie van Sicilië op 10 juli 1943. Hoewel zijn schip zwaar beschadigd werd tijdens een vijandelijke duikbomaanval leidde Lieutenant Commander Phillips agressief en dapper de manoeuvres van zijn schip gedurende 4 aanvallen; hij sloeg er twee af en plaatste treffers op twee bommenwerpers voordat hij gedwongen werd het schip te verlaten. Door zijn deskundig zeemanschap en briljante initiatieven was hij grotendeels verantwoordelijk voor het succes van latere moeilijke reddingsacties en voerde deze gevaarlijke acties uit met een minimum aan verliezen. Het optreden van Lt Cdr Phillips gedurende deze acties strekt hem tot grote eer en past binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 329
Navy Cross
Periode:
Koreaanse Oorlog (1950-1953)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Eenheid:
Western Pacific Minesweeping Group, U.S. Navy
Toegekend op:
juni 1954
Legion of Merit - US Military
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika als commandant van mijnenveegeskader 3 en commandant van de Western Pacific Minesweeping Group van 5 maart tot 27 juli 1953. Captain Phillips is gerechtigd tot het dragen van de Combat V.

Bronnen