TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Turnage, Allen Hal

Geboortedatum:
3 januari 1891 (Farmville/North Carolina, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
22 oktober 1971 (Bethesda Naval Hospital, Verenigde Staten)
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Vak: 5. 
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Eenheid:
Landing Force, 3rd Marine Division "Fighting Third", U.S. Marine Corps
Toegekend op:
5 september 1944
Het Navy Cross wordt toegekend aan Allen H. Turnage, Major General, U.S. Marine Corps wegens uitzonderlijke heldenmoed als commanderend generaal van de landingstroepen van de Third Marine Division (Reinforced), bij het vestigen van een bruggenhoofd op de Solomoneilanden tussen 1 en 27 november 1943. Zijn commando voerend met onverschrokkenheid en gedurfde agressie stelde Maj.Gen. Turnage zich gedurende de hele landing herhaaldelijk bloot aan vijandelijk vuur en tijdens operaties die essentieel waren voor het verkrijgen en het consolideren van het uiteindelijke bruggenhoofd in de Keizerin Augusta Baai op het eiland Bougainville. Zijn opvallende moed, zijn opmerkeijk leiderschap en zijn vastberaden plichtsbetrachting gedurende deze periode vormden een inspiratie voor de officieren en manschappen onder zijn commando en passen binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

SPOT AWARD: Serial 0049
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Eenheid:
3rd Marine Division "Fighting Third", U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als bevelvoerend generaal van de 3rd Marine Division in actie tegen vijandelijk troepen op Guam op de Marianen van 21 juli tot 10 augustus 1944. Major general Turnage, een krachtig en agressief leider, voerde een gevaarlijke landing vaardig uit tegenover felle en vastberaden tegenstand. Hij dreef de Japanners gestaag uit hun strandverdediging en had tegen de avond het vitale bruggenhoofd veilig gesteld. Ondanks zwaar vuur van mortierten en artillerie en de moeilijkheden van steile heuvels, klippen en dicht begroeid terrein zette hij de eenheden onder zijn commando met deskundig tactisch vermogen in. Hij was regelmatig in de voorste posities om hun hardnekkige verdediging tegen een reeks vijandelijke tegenaanvallen te leiden die uitliepen in een alles of niets poging door een groot gedeelte van de vijandelijke troepen. Vervolgens leidde hij zijn divisie op een uiterst gevaarlijke doorstoot over ruw en dicht bebost terrein naar het noordelijk deel van het eiland. Hij onderscheidde zich door zijn koelbloedige moed, opmerkelijker efficiëncy en vindingrijkheid onder moeilijke omstandigheden. Daarmee leverde hij een aanzienlijke bijdrage aan het succes van de hele operatie op dit uiterst strategische eiland en zijn dappere plichtsbesef kwam overeen met de beste tradities van de Amerikaanse marine.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor der Mariniers)
Eenheid:
HQ, U.S. Marine Corps
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten, dienend op het hoofdkwartier van het U.S.M.C. in Washington D.C. in de periode van 15 september 1944 tot 31 oktober 1946.
Legion of Merit - US Military
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met basis gesp.
American Defence Service Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met drie service stars.
Asiatic-Pacific Campaign Medal
Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)

Met "France" gespe en Maltese cross
World War I Victory Medal

Bronnen