TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Williamson, Francis Thomas

Geboortedatum:
28 april 1907 (Tiverton/Rhode Island, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
25 februari 1988 (Solano County/California, Verenigde Staten)
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

1 jul 1939: Lt.
?: Lcmdr
1 nov 1942: T/Cdr.
?: Capt.
?: Rear Admiral

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander (Luitenant-ter-Zee 1e Klasse)
Eenheid:
Commanding officer, U.S.S. Craven (DD-382), U.S. Navy
Toegekend op:
mei 1944
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de destroyer U.S.S. Dunlap (DD-384) tijdens een gevecht tegen vijandelijke Japanse troepen in de Golf van Vella op de Solomoneilanden in de nacht van 6 op 7 augustus 1943. Lieutenant Commander Iverson manoeuvreerde zijn schip en viel aan met goed getimede en uitstekend uitgevoerde torpedo aanvallen met als resultaat het tot zinken brengen van een Japanse kruiser en 3 destroyers. Zijn schip kwam zonder verliezen of schade uit de strijd. De inspirerende leiding en het moedige plichtsbesef van Ltr Cdr Iverson droegen in hoge mate bij aan het uitstekende succes van deze vitale missies en strekken de Amerikaanse Marine tot grote eer.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 326
Navy Cross
Periode:
Naoorlogse Periode (1945-Heden)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Toegekend op:
december 1964
Aanbeveling:
Wegens uiitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de regering van de Verenigde Staten in de periode van mei 1962 tot april 1964 als hoofd van de sectie marine van de Joint United States Military Mission voor hulp aan Turkije. Schout-bij-Nacht Williamson speelde door het toepassen van een hoge graad van professionele bekwaamheden, zijn vooruitblik en diplomatie een grote rol bij het verhogen van de paraatheid van de Turkse Marine door het introduceren van onderhoud van destroyers en duikboten, de bouw van patrouille- en landingvaartuigen door Turkse scheepswerven; het opzetten van een modern geïntegreerd bevoorradingssysteem; het invoeren van nieuwe trainingsmogelijkheden en systemen en het bereiken van besparingen van meer dan $ 7 miljoen door het afstoten van overtollig materiaal en een realistich gebruik van fondsen. Bovendien hielp hij bij het oprichten van de hydrografische dienst van de Turkse marine.
Legion of Merit - US Military

Bronnen