TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bell, Bernard Pious

Geboortedatum:
29 december 1911 (Grantsville/West Virginia, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
8 januari 1971
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Vak: 25. 
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company I, 142nd Infantry Regiment, 36th Infantry Division "Arrowhead", U.S. Army
Toegekend op:
1945

Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 85
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company I, 142nd Infantry Regiment, 36th Infantry Division "Arrowhead", U.S. Army
Toegekend op:
30 augustus 1945
"Wegens moedig vechten in Mittelwihr, Frankrijk. In de morgen van 18 december 1944 leidde hij een sectie tegen een schoolgebouw dat door vijandelijke troepen bezet werd gehouden. Terwijl zijn mannen hem dekten, rende hij naar het gebouw, verraste twee schildwachten bij de deur en nam ze gevangen zonder een schot te lossen. Hij ontdekte dat er andere Duitsers in de kelder zaten. Deze bedreigde hij met handgranaten en dwong de in totaal 26 man naar buiten te komen en zich over te geven. Zijn sectie bezette toen het gebouw en trof voorbereidingen om het tegen een krachtige vijandelijke actie te verdedigen. De volgende dag bestookte de vijand de stelling met artillerie en mortiervuur, waardoor de verbindingen werden verbroken, die T/Sgt. Bell herhaaldelijk herstelde onder zwaar vuur uit kleine wapens wanneer hij gevaarlijk terrein overstak om zijn compagniescommandant op de hoogte te houden van de toestand van zijn sectie. Gedurende de dag werden verscheidene gevangenen gemaakt en anderen gedood toen Duitse troepen op het gebouw afkwamen, aangelokt door het geluid van veroverde Duitse wapens die door de Amerikanen werden afgevuurd. Bij zonsopgang de volgende dag trof de vijand voorbereidingen om het gebouw te bestormen. Een Duitse tank vuurde salvo na salvo op het gebouw af, waardoor de bovenste verdiepingen gedeeltelijk werden verwoest. Ondanks dit zware vuur klom T/Sgt. Bell naar de eerste verdieping en leidde artillerievuur waardoor de vijandelijke tank tot terugtrekken werd gedwongen. Hij verlegde toen mortiervuur op een grote groep vijandelijke infanterie die de Amerikaanse stelling probeerde te bereiken en toen die uiteengevallen was en probeerde zich terug te trekken, leidde hij dodelijk mitrailleur- en geweervuur in hun wanordelijke gelederen. Hij riep de steun in van tanks om Duitse troepen, die zich achter een muur verscholen hielden daarachter vandaan te schieten en stelde zich zonder aarzeling bloot aan zwaar geweervuur door naast een eigen tank te gaan staan en de bemanning te vertellen waar ze gaten in de muur, die de toegang naar het schoolgebouw dekte, moesten schieten. Hij richtte toen mitrailleurs op de gaten en maaide alle vijandelijke troepen neer die langs de openingen probeerden te komen om dichterbij het schoolgebouw te komen. Door zijn onverschrokkenheid en stoutmoedige, agressieve leiding stelde hij zijn sectie van acht man in staat om ongeveer 150 vijanden terug te drijven, er tenminste 87 te doden en 42 gevangen te nemen. Zelf doodde hij er meer dan 20 en maakte 33 gevangenen."
Medal of Honor - Army (MoH)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company I, 142nd Infantry Regiment, 36th Infantry Division "Arrowhead", U.S. Army
Toegekend op:
1945
Silver Star Medal (SSM)

Headquarters, 36th Infantry Division, General Orders No. 158

Bronnen

  • Foto: Home of Heroes
  • - Jordan, Kenneth N., Yesterday’s Heroes – 433 men of World War II awarded the Medal of Honor 1941-1945, Schiffer Publishing Ltd., USA, 1996

Foto