TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Alder, Douglas Frank

Dienstnummer:
6216720
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Signalman
Eenheid:
4th Brigade Seaborne Party, 4th Parachute Brigade, 1st Airborne Division, British Army
Toegekend op:
29 maart 1945
Aanbeveling:
Vanaf 13 augustus 1944 tot aan de terugkomst van de 1st Seaborne Lift op 5 oktober 1944 was seiner Alder ingezet als koerier. Gedurende deze periode zat hij vrijwel voortdurend op zijn motor omdat er een nijpend gebrek aan koeriers was. Hij bewees boven verwachting intelligent en betrouwbaar te zijn gezien zijn rang. Hij was bereid om op alle uren te rijden in alle weersomstandigheden, regelmatig om lange afstanden af te leggen terwijl hij al uren in het zadel had gezeten. Hij kon zijn bestemming altijd vinden, gewoonlijk in vreemd gebied en altijd zonder kaarten omdat die niet beschikbaar waren.
Het was grotendeels aan zijn onuitputteljke energie en aan zijn leiding over het konvooi te danken dat de 4th Brigade Seaborne Party in zijn geheel in Nijnegen arriveerde.
Hij toonde zich voortdurend bereid en energiek, een goede chauffeur en hij beschikte over groot initiatief en gezond verstand; het commando over de 4th Brigade Seaborne Party, toch al moeilijk vanwege een tekort aan officieren en koeriers, zou zonder zijn kundige en voortdurende steun zeer ingewikkeld zijn geweest.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto