TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Bouck, Lyle Joseph, Jr.

Geboortedatum:
17 december 1923 (Fenton, Missouri)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Lyle Bouck was lid van het I&R Peloton, 394e Infanterieregiment, 99e Divisie dat positie in nam op een heuvel vlakbij het dorp Lanzerath. Op 16 december kregen zij te maken met de hoofdmacht van de Duitse aanval.
Het peloton wist de aanvallende Duitsers zware verliezen toe te brengen. Uiteindelijk moest men zich overgeven wegens gebrek aan munitie.
Lyle Bouck belandde in krijgsgevangenkampen in Neurgenberg, Hammelberg en Moosberg.
Hij overleefde, net zoals alle andere leden van het peloton, de oorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Intelligence and Reconnaissance Platoon, Headquarters Company, 394th Infantry regiment, 99th Infantry Division "Checkerboard", U.S. Army
Toegekend op:
29 oktober 1981
Voordracht:
"Wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend als Platoon Leader, Intelligence and Reconnaissance Platoon, Headquarters Company, 394th Infantry Regiment, 99th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 16 december 1944, in de omgeving van Lanzerath in BelgiŽ. In de ochtenduren bezetten Capt. Bouck en zijn peloton waarnemingsposten in een defensieve positie op de rechterflank van de 99ste Infanterie Divisie toen vijandelijke troepen een zware aanval op de positie deden. Het belang inziend van het verdedigen van de positie en het vertragen van de opmars van de vijand, spoorde Capt. Bouck zijn mannen aan de vijand koste wat kost af te slaan. Zich herhaaldelijk blootstellend aan vijandelijk vuur ging hij van stelling naar stelling, zijn mannen aanmoedigend de strijd voort te zetten. Met zijn inspanningen was hij er direct verantwoordelijk voor dat zijn peloton de vijand zware verliezen toebracht, hen gedurende drie op een volgende aanvallen terugdreef en hun opmars met 18 uur vertraagde. Uiteindeiijk werd hij, zonder munitie en sterk in de minderheid door de vijandelijke troepen overmeesterd en met het geweer in de rug gevangen genomen. Capt. Bouckís uitzonderlijke heldenmoed tegenover een overweldigende overmacht droeg wezenlijk bij aan het succes van de Geallieerden tijdens de Slag om de Ardennen. Zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 99th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer."
General Order No. 8126, Headquarters Department of the Army, 29 October 1981.
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Verleend met 3 Battle Stars
European-African-Middle Eastern Campaign Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloof voor op het lint van de eerste medaille
Purple Heart
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloof voor op het lint van de eerste medaille
Purple Heart

Bronnen