TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Macare, Humphrey Max

Geboortedatum:
12 oktober 1921 (Bandoeng/Java, Nederlands-indiŽ)
Overlijdensdatum:
september 1944
Begraven op:
Mausoleum Monument KZ Gross-Rosen
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Humphrey Macare was een Nederlandse Geheim Agent voor het Special Operations Executive (SOE) die in Nederland werd gedropt op 24 oktober 1942. Hij werd gevangen genomen door de Duitsers en rond september 1944, warschijnlijk in Gross Rosen, Polen, geŽxecuteerd. Er bestaat geen bekend graf.

Zijn jongere broer Norbert en de familie hebben in zijn herinnnering een plaquette onthuld op 11 november 2007 in het Allied Special Forces Grove, in de National Memorial Arboretum.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant Speciale Dienst
Eenheid:
N Section, Special Operations Executive (SOE), British Government
Toegekend op:
6 juni 1953
Voordracht:
"Door zijn moedige pogingen tegenover de ivjand onderscheidde hij zichzelf als een geheim agent van de Speciale Inlichtingen Dienst, die hem in bezet gebied had gezonden, waar hij, onder zeer moeilijke omstandigheden, een levensbedreigende missie had te vervullen welke, door vijandelijke tegenmaatregelen, heeft geleid tot zijn dood."
Koninklijk Besluit No.26, dd. 6 juni 1953.
Posthuum verleend.
Bronzen Kruis (BK)

Bronnen