TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McMonagle, Patrick

Geboortedatum:
1922 (Shotts/North Lanarkshire, Groot-Brittannië)
Dienstnummer:
1554632
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Patrick McMonagle die in Cleland, Lanark woonde was huisschilder en kwam in 1941 in dienst.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 405 (Vancouver) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
16 januari 1945
Aanbeveling:
"Flight Sergeant McMonagle is een zeer efficiënt en bekwaam boordwerktuigkundige die nu aan zijn tweede operationele tour bezig is. Hij heeft deelgenomen aan veel aanvallen op zulke sterk verdedigde vijandelijke doelen als Stuttgart, Stettin en Frankfort. Hij heeft voortdurend een hoog niveau van moed en initiatief getoond, zelfs onder de meest moeilijke omstandigheden en heeft daardoor een inspirerend voorbeeld voor alle leden van zijn bemanning gesteld. Ongetwijfeld heeft de gezonde vechtlust die deze N.C.O. aan de dag heeft gelegd, samen met zijn uitgebreide technische kennis en de practische toepassing daarvan als inspiratie voor zijn bemanning gediend. Hij wordt nadrukkeijk voorgedragen voor een uitgestelde toekenning van de Distinguished Flying Medal."

Volgens de voordracht, gedateerd 21 oktober 1944, had hij 45 operationele vluchten uitgevoerd (224 uur en 7 minuten) als Flight Engineer.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

Foto