TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Distinguished Flying Medal (DFM)

De Distinguished Flying Medal werd ingesteld op 3 juni 1918 en deze onderscheiding werd toegekend aan onderofficieren en manschappen voor een daad of daden van moed, dapperheid of toewijding tijdens operationele acties tegen de vijand onder dezelfde voorwaarden als het DFC voor officieren.
De zilverkleurige onderscheiding heeft een ovale vorm, met een breedte van 35 mm en een lengte van 41 mm. Op de voorkant van de onderscheiding kunnen de ongekroonde hoofden staan afgebeeld van:

Koning George V, naar links kijkend met daarom heen de tekst: GEORGEIVS V BRITT: OMN: REX ET IND: IMP:

Koning George VI, naar links kijkend met daarom heen de tekst : GEORGEIVS VID: G: BR: OMN: REX F.D: IND: IMP:

Op de achterkant van de onderscheiding staat, omringd door een lauwerkrans Athena Nike afgebeeld, gezeten op een vliegtuig, met een opstijgende havik vanaf haar rechterhand met daaronder de tekst: FOR COURAGE.

Het bijbehorende lint heeft een breedte van 32 mm en bestaat uit paars/roze en witte strepen met elk een breedte van 1,5 mm, die naar links geplaatst zijn in een hoek van 45 graden. Tot 1919 waren deze gekleurde strepen echter nog horizontaal geplaatst. De onderscheiding werd uitgereikt met de inscriptie van gegevens van de ontvanger, zoals dienstnummer, rang, initialen, achternaam en onderdeel.

Voor vervolgacties die een DFM rechtvaardigden, werd een gesp toegekend, te dragen op het lint van de medaille.

Aaron, Arthur Louis* 5 maart 1922
Ü 14 augustus 1943

Bronnen