TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Riewe, Reinhold

Geboortedatum:
11 april 1920 (Jackonys, Litouwen)
Overlijdensdatum:
14 september 2010 (Harvard/Illinos, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Duitse (1933-1945, Derde Rijk)

Biografie

Reinhold Riewe werd op 11 april 1920 in Jakonys, Litouwen geboren als zoon van Duitse ouders Anton en Anna Riewe. Zijn eenheid en het gehele 9.Armee werd nagenoeg vernietigd toen de Sovjets "Operatie Bagration" lanceerden in juni-juli 1944 en Reinhold Riewe marcheerde in gevangenschap nabij Bobruisk, Rusland, de daaropvolgende zeven jaar vertoevend in de USSR als krijgsgevangene.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Gefreiter (Soldaat)
Eenheid:
7. Radfahr Kompanie, II. Bataillon, 533 Grenadier-Regiment 533, 383. Infanterie-Division, Heer
Toegekend op:
1943
Elementen van de eenheid van Reinhold Riewe, samen met elementen vanuit de 87. Sturm-Division, vielen met succes Sovjet patrouilles aan in hun omgeving tijdens een nachtelijke inzet, ergens in het voorjaar van 1943 in de buurt van het gebied rond Kursk-Orel. Voor deze actie hebben Gefreiter Reinhold Riewe en anderen het Ijzeren Kruis 2e Klasse ontvangen.
Eisernes Kreuz 2. Klasse
Tijdens de slag om Kursk (Operatie Citadel), hadden Reinhold Riewe en anderen van zijn eenheid de taak om Sovjet verzetshaarden uit de weg te ruimen (MG nesten, Observatieposten, Anti-tankeenheden etc.). Het was gedurende deze tijd dat een Sovjet projectiel (mortiergranaat?) voor hem explodeerde en hem ernstig verwondde met meerdere granaatsplinters, waarvoor hij werd geëvacueerd naar de achterhoede en 6 maanden verbleef bij een Werhmacht Hospitaal in Warchau, Polen, voor hij naar zijn eenheid terugkeerde.

Bronnen

  • Foto 1: Arno Riewe
  • Foto: Familiefoto
  • - Familiegegevens

Foto