TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Aaron, John Daniel

Geboortedatum:
10 februari 1923 (Chismville/Arkansas, USA)
Overlijdensdatum:
27 november 1944 (Merzenhausen/Rijnprovincie, Duitsland)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Margraten
Vak: B. Rij: 4. Graf: 32.
Dienstnummer:
37728083
Nationaliteit:
Amerikaans (1776-heden, Republiek)

Biografie

Zoon van Russell P. Aaron en Margaret A. Lee. Had ook nog 5 andere broers en zussen (Russell Jr, Omer, Susan, Maude en Leota). Was getrouwd met een vrouw genaamd Ann. Werkte als smid en ging voor de oorlog twee jaar naar de middelbare school.

Oorspronkelijk afkomstig uit Bristow, Oklahoma, trad hij op 1 december 1943 in dienst vanuit Fort Leavenworth, Kansas. Hij bereikte de rang van soldaat. Gedood tijdens een actie op 27 november 1944 in Merzenhausen, Duitsland.

Meer informatie van Honor States:
Op de ochtend van 27 november 1944 werd een aanval gelanceerd op de stad Merzenhausen. Deze stad werd sterk verdedigd omdat het voor de Duitsers van cruciaal belang was om hun posities aan de westkant van de rivier de Roer te behouden. Het controleerde hun communicatie- en bevoorradingslijnen en als het viel, zou de weg naar Barmen en de Roer wijd open liggen.

Het 3e bataljon van het 41e (inclusief de G-compagnie van Pvt. Aaron) kreeg de opdracht heuvel 98.1, de hoge grond aan de oostkant van Merzenhausen, in te nemen. Een ander bataljon (2e, 119 Inf Regt ondersteund door Co I, 66th Armored en Co A, 17th Armored Engineer Bn) zou Merzenhausen zelf innemen. 1st Bn, 119 Inf Regt zou heuvel 100.3 aan de noordoostkant van Merzenhausen innemen.

Het was tijdens de gevechten om heuvel 98.1 dat Pvt Aaron zijn leven verloor.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto