TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Amerikaanse Begraafplaats en Monument Margraten

Dit is de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland met 8301 graven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

24mei

De zoektocht naar de 10.000 gezichten op de begraafplaats van Margraten

8301 witte kruizen staan tussen de Limburgse heuvels op de begraafplaats van Margraten. Op ieder kruis de naam van de soldaat en de sterfdatum. Steeds vaker is naast de naam, ook een foto van de gesneuvelde soldaten bekend. Vrijwilligers van het project De gezichten van Margraten willen op deze manier de herinnering aan de soldaten levend houden.

Lees meer

21dec

Boek met gezichten van Margraten wordt permanent monument op papier

Met het project Ďde Gezichten van Margratení wil de Fields of Honor Foundation een gezicht geven aan de militairen die begraven zijn en/of herdacht worden op Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. De stichting wil in 2020 ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid een boek publiceren, getiteld ĎDe Gezichten van Margraten: Zij bleven voor altijd jongí. Enkel bij voldoende belangstelling wordt dit boek gedrukt. We stelden Sebastiaan Vonk, voorzitter van de stichting, via e-mail enkele vragen over dit boek en het gelijknamige project.

Lees meer

Lees meer (344)