TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sloan, Hugh Card

Geboortedatum:
26 oktober 1922 (Cardston/Alberta, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Dienstnummer: CAN/R.194792.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant
Eenheid:
No. 578 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
17 oktober 1944
Aanbeveling opgesteld op 22 juli 1944 nadat hij 33 operationele vluchten had gemaakt, 169 uur en 10 minuten:
Flight Sergeant Sloan heeft 33 operationel vluchen gemaakt (169 uur en 10 minuten) waarvan veel aanvallen op doelen in sterk verdedigde gebieden steden als Essen, Düsseldorf en Karlsruhe en drie naar Berlijn. Deze alerte en kundige staartschutter heeft er altijd op gestaan zichzelf, zijn koepel en zijn geschut in optimale operationele staat te houden. Hij is vaardig in actie en heeft het talent een scherp inzicht in een moeilijke situatie te combineren met een onmiddellijke beredenering van passende tegenmaatregelen; zijn duidelijke en scherpe opmerkingen hebben zijn gezagvoerder in staat gesteld onmiddellijk te begrijpen wanneer actie noodzakelijk was. Flight Sergeant Sloan bekijkt de gevaren van operaties met een avontuurlijke blik die weerspiegeld wordt in zijn dappere en vaardige houding tegenover vijandelijke actie.
De Officer Commanding, R.A.F. Station Burn voegt hieraan toe (24 juli 1944): Deze boordschutter heeft zojuist een tour voltooid, die eindigde met een ongeval waarbij hij de enige overlevende van de bemanning was. Hij lid van een dappere bemanning, hij heeft voortdurend moed en plichtsbesef getoond en heeft in hoge mate bijgedragen aan het succes van vele geslaagde operaties.

Supplement to The London Gazette, dated 17th October 1944
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette, dated 17th October 1944

Foto