TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Bruce, Andrew Davis

Geboortedatum:
14 september 1894 (St. Louis/Missouri, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
28 juli 1969 (North Carolina, Verenigde Staten)
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Vak: 3. Graf: 4271.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
4th Machine-Gun Battalion, 2d Division, American Expeditionary Forces (AEF), U.S. Army
Toegekend op:
1919
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom in actie, dienend bij het 4th Machine-Gun Battalion, 2d Division, A.E.F., bij Vierzy, Frankrijk op 17 en 18 juli en bij Blanc Mont op 3 en 4 oktober 1918. In de nacht van 17 op 18 juli deed major Bruce persoonlijk onder zwaar mitrailluervuur vanaf de flanken een verkenning voor zijn troepen uit. Hij drong onder zwaar vuur van artillerie en mitrailleurs door tot in de buitenposten om contact te houden met zijn hele compagnie. Op 3 en 4 oktober deed hij op de linker flank van zijn divisie persoonlijk een verkenning onder zwaar granaatvuur, voortdurend beschoten door sluipschutters. Daardoor verkreeg hij informatie waardoor hij zijn bataljon goed kon opstellen om een open flank te dekken.

War Department, General Orders No. 44
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Eenheid:
Tank Destroyer Center (Camp Hood), Army Ground Forces (AGF), U.S. Army
Toegekend op:
1944
Distinguished Service Medal - Army (DSM)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten bij de voorbereiding, oprichting van en de eerste leiding over het Tank Destroyer Center op Camp Hood, Texas tijdens WO 2. Zijn superieure technische kennis, onvermoeibare inspanningen en uitmuntend inzicht resulteerden in het opzetten en trainen van tankjager eenheden waarvan de tactische missie niet eerder aanvaard werd door de leiding van de landmacht. Hij droeg aanzienlijk bij aan de ontwikkeling van de tactiek voor tankjagereenheden die in alle oorlogsgebieden door onze strijdkrachten werden ingezet. De uiterst opmerkelijke prestaties van generaal Bruce en zijn toegewijde bijdragen in het belang van zijn land strekken hem en de Amerikaanse landmacht tot de hoogste eer.

War Department, General Orders No. 41
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Toegekend op:
1945

War Department, General Orders No. 92 (Bronze Oak Leaf Cluster)
Distinguished Service Medal - Army (DSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Eenheid:
Commanding General, HQ, 77th Infantry Division "Statue of Liberty", U.S. Army
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als bevelvoerend generaal van de 77th Infantry Division tijdens de aanval op en de bezetting van het eiland Guam van 21 juli tot 10 augustus 1944. Generaal Bruce toonde uitzonderlijke bekwaamheid en tactisch inzicht bij het leiden van zijn divisie tijdens deze operaties. Zijn moed, vastberadenheid en opmerkelijk leiderschap droegen aanzienlijk bij aan het succes van de hele operatie en kwamen overeen met de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Legion of Merit - US Military

Bronnen