TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gentzel, Richard H.

    Geboortedatum:
    25 januari 1923 (Centre County/Pennsylvania, Verenigde Staten)
    Overlijdensdatum:
    6 oktober 1944 (nabij Thornsche Molen-Wyler, Nederland)
    Begraven op:
    Amerikaanse Begraafplaats en Monument Margraten
    Nationaliteit:
    Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

    Biografie

    Dienstnummer 13066977.

    Richard H. Gentzel werd op 25 januari 1923 geboren in Centre County, Pennsylvania. Richard was de oudste van drie kinderen uit het gezin van Daniel Leroy Gentzel en Cora Alda Gentzel-McCormick. Na zijn opleiding aan de Harris Township High School ging Richard werken als schoenmaker bij de Kline Shoe Store in State College, Pennsylvania. Op 2 maart 1942 ging hij in dienst te Harrisburg, Pennsylvania. Na zijn training aan Camp Wheeler, Georgia, Fort Benning, Georgia en Fort Bragg, North Carolina, vertrok hij in april 1943 als onderdeel van Company F, 2nd Battalion, 504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division naar Europa. Richard Gentzel nam deel aan operaties in Noord-Afrika, op Sicilië en in Nederland.
    Richard Gentzel raakte vermist tijdens een patrouille in een bosgebied aan de Wylerbaan nabij Thornsche Molen-Wyler op 6 oktober 1944. Hij staat bijgeschreven op de "Tablets of the Missing", op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Private
    Toegekend op:
    18 juli 1942
    US Army Parachute Badge

    Bronnen

    Foto