TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Fechteler, William Morrow

Geboortedatum:
6 maart 1896 (San Rafael/CaliforniŽ, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
4 juli 1967 (Bethesda/Maryland, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Toegekend op:
5 september 1944
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten in een positie van grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika als Attack Group Commander bij Los Negros (29 februari 1944) en bij de Humboldtbaai (22 april 1944) en als Attack Force Commander op Biak (27 mei 1944), de Noemfoor eilanden (2 juli 1942) en Kaap Sansapor (30 juli 1944). Zijn goede samenwerking met de bevelhebbers van land- en luchtmacht heeft veel van de problemen opgelost, verbonden aan nauwkeurig geplande operaties waarin landmacht, luchtmacht en marine gelijktijdig opereren in wijd verspreide gebieden. Zijn vooruitziende blik en vindingrijkheid hebben bijgedragen aan de grote flexibiliteit die essentieel is voor zulke operaties. Het uitmuntende leiderschap en plichtsbesef van Schout-bij-Nacht Fechteler pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander 7th Fleet: Serial 001545
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Amphibious Group 8, U.S. Navy
Toegekend op:
1945
Distinguished Service Medal - Army (DSM)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten in een positie van grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika als Attack Group Commander in de zuidwestelijke Pacific van 31 juli 1944 tot 15 maart 1945. Admiraal Fechteler onderscheidde zich door zijn deelname aan de bezetting van Morotai en de landingn op Leyte, Lingayan en Palawan. Met grondige planning, zorgvuldige voorbereiding en uitmuntende uitvoering en met zijn fijne gevoel voor coŲrdinatie bij het integreren van zijn strijdmacht in die van het leger leverde hij een opmerkelijke bijdrage aan het succes van deze operaties. De opmerkelijke vaardigheid van Admiraal Fechteler, zijn oordeel en leiderschap bij het commanderen van een grote troepenmacht zijn een voorbeeld van de beste tradities waarop onze strijdkrachten zijn gebaseerd.

War Department, General Orders No. 36
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol en opmerkelijk optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika als assistent hoofd Personeelszaken van de Marine van 26 maart tot november 1945. Schout-bij-Nacht Fechteler, die deze taak in de laatste fase van de oorlog op zich nam, werkte met bekwaamheid en onvermoeibaar plichtsbesef aan het snel en soepel uitvoeren van het programma voor marine personeel en behandelde met professionele vaardigheid de problemen die optraden als gevolg van versnelde maritime operaties op alle strijdtonelen. Bij de beŽindiging van de vijandelijkheden hield Schout-bij-Nacht Fechteler zich met buitengewoon succes bezig met belangrijke bestuurlijke taken met betrekking tot herindeling van het personeel en demobilisatie naar het omvormen van een strijdmacht tot een vredesmacht en met zijn loyaliteit en enthousiasme bij het voltooien van een essentiŽle missie leverde hij opnmerkelijke diensten aan de Marine van de Verenigde Staten van Amerika.
Legion of Merit - US Military
Periode:
Koreaanse Oorlog (1950-1953)
Rang:
Admiral (Luitenant-admiraal)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten in een positie van grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika als hoofd maritieme operaties en als lid van de gezamenlijke Chefs van Staven van 16 augustus 1951 tot 15 augustus 1953. Admiraal Fechtelerís samenwerking was van het hoogste niveau als lid van de gezamenlijke chefs van staven bij het opzetten van strategische plannen voor de verdediging van de Verenigde Staten van Amerika. Hij oefende de hoogste graad van bevelvoering uit als hoofd maritieme operaties bij het leiden van de verenigde commandoos waarvoor hij de uitvoerende persoon was. Hij was verantwoordelijk voor het opstellen van een ordelijk programma voor nieuwbouw en vervanguing van verouderde marine schepen om de hoge graad van paraatheid van de Marine te handhaven. Zijn leiderschap en krachtige bevelvoering over de Amerikaanse Marine die tijdens zijn zittingsperiode betrokken was bij de campagne tegen Korea was uitzonderlijk. Zijn uitstekende uitvoering van zijn taken strekken Admiraal Fechteler en de Amerikaanse Marine tot de hoogste eer.

Gold Star in lieu
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Combat V Device
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)

w/ "Atlantic Fleet" Clasp

World War I Victory Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

w/ "Fleet" clasp
American Defence Service Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

w/ 9 service stars
Asiatic-Pacific Campaign Medal
Navy Expeditionary Medal
National Defense Service Medal (NDSM)

Bronnen