TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Appleton, George Edward

Geboortedatum:
16 augustus 1920 (Redcar/North Yorkshire, Groot-BrittanniŽ)
Overlijdensdatum:
27 juli 1941
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest West Road Cemetery
Vak: R. Graf: 281.
Dienstnummer:
548102
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

George Appleton uit Newcastle on Tyne meldde zich in januari 1938 op 18 jarige leeftijd bij de RAF. Zijn eerste missie was op 21 december 1939 toen hij in een Handley Page Hampden op weg werd gestuurd om het slagschip de Deutschland op te sporen.
Op 14 april 1940, toen hij in zeer slecht weer en op een motor van een missie terug keerde sloeg zijn Hampden te pletter tegen de rotsen waarbij van de vier man tellende bemaning er slechts een om het leven kwam. Toen hij eind 1940 zijn operationele tour beŽindigde werd hij op Air Gunnery School op Castle Kennedy geplaatst waar de Hampden waarin hij vloog kort na de start overtrokken raakte en neerstortte waarbij de hele bemanning om het leven kwam.
Het portret van Sergeant Appleton werd getekend door de officiŽle oorlogstekenaar Sir Wiliam Rothenstein en verscheen in een van zijn boeken met RAF portretten.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Sergeant (Waarnemend Sergeant)
Eenheid:
No. 49 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
9 juli 1940
Aanbeveling:
Deze NCO, telegrafist/schutter, heeft 13 lange operationele vluchten gemaakt boven vijandelijk gebied; veel ervan in erg slecht weer en onder grote moeilijkheden. Als Eerste telegrafist/schutter in zijn squadron heeft hij voortdurend vindingrijkheid, kalmte en vastberadenheid tegenover de vijand getoond.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

Foto

Thema's