TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nuttall, Squire

Overlijdensdatum:
maart 1991
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Squire Nuttall voegde zich in september 1943 als rugschutter bij 77 Squadron, een Halifax eenheid. Na slechts vier vluchten naar Duitsland meldde hij zich vrijwillig voor de Pathfinder Force en werd bij 35 Squadron geplaatst, een andere Halifax eenheid die in de winter van 1943-1944 werd omgeschoold op de Lancaster. In oktober van dat jaar nam Nuttall de rol van Tail End Charlie (het laatste toestel in de formatie) op zich. In totaal vloog hij tijdens de oorlog 91 missies.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 35 (Madras Presidency) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
12 december 1944
Aanbeveling:
Deze NCO heeft een uitstekende staat van dienst als rugschutter en heeft 53 operationele missies voltooid. Zijn bemanning heeft gedurende lange tijd een uiterst belangrijke rol gespeeld en heeft enkele van de zwaarst verdedigde doelen in Duitsland aangevallen waaronder Berlijn, Schweinfurt, Neurenberg en Keulen. F/Sgt. Nuttal vormt een voorbeeld van koelbloedigheid onder het zwaarste vuur en toont altijd de grootste vaardigheid bij het geven van aanwijzingen aan zijn gezagvoerder, onderschepping door jagers en zoeklichten te vermijden. De uitstekende staat van dienst van deze NCO en zijn plichtsbesef worden beschouwd als zijnde een uitgestelde toekenning van de Distinguished Flying Medal ten volle waard te zijn.
Distinguished Flying Medal (DFM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrant Officer (Vaandrig)
Eenheid:
No. 35 (Madras Presidency) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
26 oktober 1945
Conspicuous Gallantry Medal (CGM)
Aanbeveling:
Sinds de toekenning van de DFM heeft deze Warrant Officer nog zeer veel operationele missies gevlogen, dienend bij een bemanning die vele belangrijke markeringsmissies heeft gevlogen. Hij is een luchtschutter met uitzonderlijke deskundigheid en heeft door zijn grote waakzaamheid zijn gezagvoerder bij veel gelegenheden in staat gesteld actie te ondernemen om vijandelijke nachtjagers te ontwijken. Gedurende een lange periode van operationele vluchten heeft Warrant Officer Nuttall moed en plichtsbesef van een hoog niveau getoond.

Bronnen

  • - Third Supplement to The London Gazette Issue 36835 published on the 8 December 1944
    - Fourth Supplement to The London Gazette Issue 37324 published on the 23 October 1945
    - Dix Noonan Webb

Foto