TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Coogan, Thomas Edward

    Overlijdensdatum:
    16 maart 1942
    Begraven op:
    Oorlogsgraven van het Gemenebest Kinloss Abbey Burial Ground
    Rij: B. Graf: 30.
    Dienstnummer:
    534642
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Thomas Coogan werd opgeleid aan de St. Hugh's School in Birkenhead waar hij een beurs voor een kunstopleiding kreeg, vervolgens ging hij bij Messrs. T.J. Hughe's, London road in Liverpool werken als etaleur.
    Hij meldde zich in 1936 bij de RAF en bij het uitbreken van de oorlog werd hij piloot op zware bommenwerpers. Hij kwam om het leven toen hij in een Lysander vloog van RAF Kinloss tijdens een samenwerkingsoefening met de luchtafweer. In de lucht brak de propellor af en hoewel Coogan de Lysander met succes op het strand bij de baai van Findhorn wist neer te zetten kon hij niet voorkomen dat het toestel op een betonnen tankversperring botste. Samen met zijn co piloot, Sgt. B. Philips, RAAF kwam Coogan om het leven. Beide mannen werden begraven op de begraafplaats van Kinloss Abbey.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Sergeant
    Eenheid:
    No. 77 Squadron, Royal Air Force
    Toegekend op:
    17 januari 1941
    Aanbeveling:
    Sergeant Coogan heeft 32 operationele missies voltooid als tweede piloot en als gezagvoerder en is onlangs voor een rustperiode bij O.T.U. geplaatst. Hij heeft altijd met vastberadenheid zijn plicht gedaan. Als gezagvoerder is hij een goed leider geweest en met zijn inspanningen om doelen op te sporen, zijn aanvallen door te zetten en terug te keren onder de meest slechte weersomstandigheden heeft hij een hoge standaard gezet en is een voorbeeld geweest voor de andere leden van zijn squadron.
    Distinguished Flying Medal (DFM)

    Bronnen

    Foto