TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Brown, Sidney

Overlijdensdatum:
30 juli 1944
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Welford Road Cemetery
Graf: 512.
Dienstnummer:
1211203
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Op 30 juli was de Wellington met F/Sgt. Brown aan boord opgestegen voor een oefening met een jager. Terwijl de Wellington hevige ontwijkende acties uitvoerde ontstond er een rampzalig structureel probleem waardoor beide vleugels afbraken. Alle acht bemanningsleden kwamen om het leven. Hij was 37 jaar oud.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 50 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
15 augustus 1944
Aanbeveling:
F/Sgt. Brown heeft nu 25 missies voltooid naar doelen als Berlijn, (zes maal), Hannover (drie maal) en Hamburg, Neurenberg en Leipzig elk twee maal. In de nacht van 20 op 21 oktober was het vliegtuig waarin hij rugschutter was op weg gestuurd om Leipzig aan te vallen. Bij het verlaten van het doelgebied werd het toestel aangevallen door een tweemotorig vijandelijk vliegtuig. Zowel de staartschutter als F/Sgt. Brown openden het vuur en er werden treffers op het vijandelijke toestel waargenomen. Het brak het gevecht onmiddellijk af en later werd gezien dat het in brand stond. Dit vliegtuig werd gemeld als waarschijnlijk vernietigd. Bij drie andere gelegenheden werd het toestel waarin F/Sgt. Brown vloog door vijandelijke jagers aangevallen. Deze NCO heeft herhaaldelijk zijn vaardigheid als boordschutter bewezen en zijn gretigheid en enthousiasme voor operaties hebben hem tot een zeer waardevol lid van het squadron gemaakt en van onschatbare waarde voor zijn bemanning.

Posthuum toegekend.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

Foto