TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Schulte, Ernst

Geboortedatum:
26 april 1912 (Lüdenscheid/Wesfalen, Duitsland)
Overlijdensdatum:
17 april 1942 (H.V.Pl. San.Kp. 1/240, Stary/Krim, Sovjet-Unie)
Begraven op:
Duitse Oorlogsbegraafplaats Sevastopol-Gontscharnoje
Vak: 6. Rij: 21. Graf: 1509.
Nationaliteit:
Duitse (1933-1945, Derde Rijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Obergefreiter (Korporaal)
Eenheid:
Geschützführer 1. / Flak-Regiment 14 (motorisiert)
Toegekend op:
23 juni 1942
In het volgende krantenartikel van het Deutsche Nachrichtenbüro van 1 juli 1942, wordt beschreven hoe Schulte zijn Ritterkreuz verdiende:
Op aanbeveling van Reichsmarschall Göring heeft de Führer het Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes toegekend aan Obergefreiter Schulte, stukscommandant in een Flak-Regiment.
Obergefreiter Schulte - geboren op 26.4.1912 in Lüdenscheid heeft zich bijzonder onderscheiden door koelbloedigheid en besluitvaardigheid tijdens een vijandelijke tankaanval op het Kerch schiereiland. Nadat zijn stukscommandant gevallen was nam hij de leiding over het stuk op zich terwijl ze de eerste linie van de anti-tank defensie verdedigden. Hij vernietigde 11 van de aanvallende tanks en beschadigde er 5 zwaar waardoor hij de aanval tot staan bracht. De dappere korporaal bleef doorvechten ondanks dat hij gewond was geraakt tot hij weer gewond raakte, dit keer ernstig. Hij is intussen aan deze verwondingen bezweken.

Posthuum toegekend.
Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes

Bronnen

Foto