TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Healey, Everard Frank Gray

Overlijdensdatum:
13 januari 1943
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Algemene Begraafplaats Heidehof Ugchelen
Vak: 4. Graf: 128.
Dienstnummer:
86932 (NCO)/116140 (Officer)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

In de nacht van 13 januari 1943 werden Flight Lieutenant Healey (piloot), Flying Officer Pennington (navigator) en Pilot Officer Crozier (bommenrichter) van een Lancaster door een nachtjager aangevallen en stortten neer bij Apeldoorn in Nederland. De hele bemanning kwam om het leven.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 106 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
14 april 1942
Aanbeveling:
F/Sgt Healey maakte zijn eerste serie van elf operationele vluchten als navigator en behaalde een zeer hoog peil van nauwkeurigheid die zijn piloot in staat stelde zijn doelen met succes te bombarderen.
Als gezagvoerder heeft hij nog eens 18 missies gedaan. Het succes van zijn eerste aanval, toen hij van 4.000 voet Keulen bombardeerde, werkte door in de rest van zijn missies en bereikte een hoogtepunt in een zeer geslaagde aanval op de chemische fabriek in Huls.
Distinguished Flying Medal (DFM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pilot Officer (2e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 106 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
20 november 1942
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Pilot Officers Healy and Pennington en Flight Sergeant Crozier waren respectievelijk piloot, navigator en bommenrichter van een toestel dat onlangs vluchten maakte naar Le Creusot, Genua en Milaan. Bij alle gelegenheden behaalden ze grote successen en ieder toonde, in zijn eigen functie, een hoge graad van bekwaamheid en vastberadenheid. Tijdens de vele missies waaraan ze deelnamen hebben deze bemanningsleden steeds moed en plichtsbesef getoond die hoge lof verdienen.

Bronnen

Foto