TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Winter, William Edward

Geboortedatum:
20 april 1922
Dienstnummer:
1685355
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 106 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
16 november 1945
Aanbeveling:
Flight Sergeant Winter is een bereidwillge en betrouwbare W/Op (Air) Ė boordtelegrafist Ė die in deze hoedanigheid als lid van zijn bemanning op diverse operationele vluchten uitzonderlijke bekwaamheden heeft getoond.
In de nacht van 1 februari, toen het vliegtuig waarin hij zat door vijandelijke actie zwaar bschadigd was en op twee motoren vloog, bleef hij met zijn taken doorgaan hoewel zijn kleding doordrenkt was met benzine en er enkele centimeters benzine op de vloer van zijn compartiment stond.
In de nacht van 8 februari 1945 moest het squadron een leider en een radioverbindingsteam leveren voor een gecontroleerde aanval op Neu Brandenburg. F/Sgt. Winter werd ingezet als Link 2, een taak die hij vaardig uitvoerde. Voor een aanval op LŁtkendorf in de nacht van 14 maart werd het squadron verzocht op korte termijn een volledig W/T team te leveren waarbij F/Sgt. Winter werd ingezet als Link 1. Hij voerde wederom zijn taken met opmerkelijke nauwkeurigheid en doelmatigheid uit en het squadron werd door de AOC van 5 Group gelukgewenst met de uitmuntende leiding. F/Sgt. Winter heeft steeds zijn taken gewetensvol uitgevoerd en hij heeft onder gevaar kalmte en moed getoond waarmee hij het volle vertrouwen van zijn gezagvoerder en bemanning verdiende.

LG 37352/5592.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

  • Foto 1: Edward M. Winter
  • - Fourth Supplement to The London Gazette of 13th November 1945, Issue 37352, dated 16th November 1945
    - Recommendation to the DFM, 19 may 1945

Foto