TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kearns, Richard Stansfield Derek

Geboortedatum:
9 maart 1920 (Reefton, Nieuw-Zeeland)
Dienstnummer:
N.Z.405572
Nationaliteit:
Nieuw-Zeelandse (1907-1947, Dominion VK)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 75 (New Zealand) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
27 oktober 1942
Aanbeveling:
Bovengenoemde N.C.O. heeft 22 grote operaties uitgevoerd en heeft tijdens elk daarvan vastberadenheid van een zeer hoog niveau getoond. Hij stelt alles in het werk om het doel te vinden en te bombarderen en tot op heden is hij zeer succesvol geweest; hij heeft steeds een foto van het mikpunt mee teruggebracht waar andere bemanningen niet geslaagd zijn in hun missie. Hij stelt voor alle bemanningen een fraai voorbeeld van groot plichtsbesef en koelbloedige moed tegenover intense tegenstand.

Aantekening van de basiscommandant:
Een uitstekend operationeel vlieger wiens moed, bereidheid, enthousiasme en plichtsbesef de hoogste lof verdienen. Gedurende een intensieve periode van operaties heeft deze piloot deze kwaliteiten op een uitzondelijk hoog peil gehandhaafd.
Distinguished Flying Medal (DFM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant (waarnemend Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 156 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
20 april 1943
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Deze officier heeft 46 operationele vluchten boven vijandelijk en boven door de vijand bezet gebied gemaakt. In de periode waarin hij bij dit squadron is geweest heeft hij 19 operationele missies voltooid tegen doelen in Duitsland, Italië en in door de vijand bezet gebied. Flight Lieutenant Kearns is consequent geweest bij het doorzetten van zijn aanvallen; hij heeft steeds de hoogste kwaliteiten als piloot getoond en het is voornamelijk aan zijn gevoel voor vliegen te danken geweest dat zijn vele missies met succes zijn uitgevoerd. Door zijn bekwaamheden als piloot en zijn grote plichtsbesef heeft hij een zeer goed voorbeeld gesteld aan de andere leden van het squadron.
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant (waarnemend Kapitein-vlieger)
Toegekend op:
26 september 1944
Aanbeveling:
Flight Lieutenant Kearns heeft nu een totaal van 87 operationele vluchten als gezagvoerder gemaakt, 39 daarvan sinds aan hem in maart 1943 een D.F.C. werd uitgereikt. Hij heeft bovendien herhaaldelijk geopereerd tegen de zwaarst verdedigde doelen in Duitsland en bij veel gelegenheden is hij op de basis teruggekeerd met een door vijandelijke actie beschadigde machine. Gedurende de afgelopen zeven maanden zat hij op Bijzondere Operaties waar een bijzonder hoog peil van leiderschap en bekwaamheid essentieel is geweest voor het succesvol uitvoeren van de onafhankelijke en vaak gevaarlijke operaties van zijn Squadron. Deze officier is altijd de uitdaging gretig aangegaan en hij heeft waarachtig een uitmuntend voorbeeld gesteld van kracht en vastberadenheid. Hij heeft consequent foto’s van het mikpunt mee teruggebracht en heeft niet een keer gefaald bij het afmaken van zijn taak.
De ongeëvenaarde dapperheid en het plichtsbesef dat deze officier zo lang en zo enthousiast heeft getoond heeft een grote invloed gehad op het moreel en de vechtlust van zijn Squadron. Met zijn opgewektheid, zijn grote moed en zijn vastberadenheid is hij in staat geweest een bemanning te vormen waarvan de doeltreffendheid niet in de R.A.F. van vandaag verbeterd kon worden. Zijn inspanningen hebben geresulteerd in het veroorzaken van grote schade aan de vijand en zijn optreden en leiderschap gedurende zijn operationele loopbaan zijn een inspiratie voor allen geweest en zijn de hoogste lof waardig.

Opmerkingen van de basiscommandant:
Tijdens zijn lange operationele loopbaan heeft Flight Lieutenant Kearns uitzonderlijke vastberadenheid en moed getoond. Hij heeft zich bewezen als een van de beste gezagvoerders binnen het Squadron en hij heeft een voorbeeld gesteld dat is bewonderd door al zijn medewerkers.
Distinguished Service Order (DSO)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met FRANCE AND GERMANY"-gesp.
Air Crew Europe Star

twee gespen, Malaya, Near East,
General Service Medal 1918-1962

Bronnen

Foto