Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Nakhoro, Jali Bin

Overlijdensdatum:
25 juli 1943
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Diego Suarez
Vak: 3. Rij: B. Graf: 7.
Dienstnummer:
7413
Nationaliteit:
Malawinees (1907-1954, Brits Protectoraat)

Biografie

Jali Bin Nalhoro was lid van de Anguru stam in het district Zoma in Nyasaland, het tegenwoordige Malawi en kwam in 1927 in dienst van de Kingís African Rifles. Hij bereikte de rang van sergeant in 1937 die van company sergeant-major in 1942.
Nadat hem de MM was toegekend raakte hij vervolgens betrokken bij de operaties op Madagascar en stierf daar een natuurlijke dood op 25 juli, 1943. Zijn Military Medal werd in 1948 aan zijn nabestaanden gestuurd.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
1/6th Battalion (Tanganyika) King's African Rifles, 2nd (East African) Infantry Brigade, 12th (East African) Division, British Army
Toegekend op:
16 april 1942
Aanbeveling:
Wegens voortdurend dapper optreden in actie als bevelvoerder van een peloton. Deze N.C.O. verdiende een E.A. Force Badge bij Moyale en viel bovendien op door zijn moed in actie bij El Wak en Afmadu. Sinds het uitbreken van de oorlog heeft hij zijn peloton als een zeer efficiŽnte eenheid geleid. Tijdens de aanval op het plateau van Abalti was Sgt Jali met zijn vechtlust en leiding over zijn peloton een wezenlijke factor in het oprollen van de flanken van niet minder dan drie vijandelijke stellingen voor het front van zijn eigen compagnie. Daarna kwam hij op eigen initiatief met zijn peloton B Company te hulp die op zijn linkerflank in zwaar gevecht was verwikkeld; daarbij steunde hij de opmars van die compagnie aanzienlijk. Abalti, 5/6 juni 1941.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto