TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Diego Suarez

Op de oorlogsbegraafplaats van Antsiranana liggen 314 oorlogsgraven van het gemenebest. Ook draagt de commissie zorg voor 1 Belgisch oorlogsgraf.

Deze begraafplaats werd opgericht na de slag om Madagaskar. Deze werd gestreden tussen de Commonwealth (VK, Zuid-Afrika en AustraliŽ) en de As-Mogendheden (Vichy-Frankrijk en Japan). De slag duurde van 5 mei 1942 tot 8 november 1942. Het doel van Operatie Ironclad was Madagaskar veroveren op de Fransen en zo de dreiging afweren dat Duitsland en Japan er marinebasissen zouden stichten. Op 5 mei 1942 landden de geallieerden nabij Diego Suarez en op 7 mei was Diego Saurez in geallieerde handen. Na de inname van Diego Suarez, trokken de geallieerden verder zuidwaarts. Daar stoot men nog op verzet. Armand Leon Annet, de gouverneur die de Franse troepen leidde gedurende de slag om Madagaskar, gaf zich op 8 november 1942 over.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

-12.288027, 49.296652

Lees meer (2)