TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Berlo, Johannes Theodorus Josephus van

Geboortedatum:
3 april 1920 (Helmond)
Overlijdensdatum:
22 september 1944 (Helmond)
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Woonde in Helmond, Hortsedijk 5, 24 jaar was landbouwer. Gedood door granaat, die in de schuilkelder ontplofte. Overleden 22 september. Naar Mierlo-Hout gebracht.

Op 28-08-1944 getrouwd met Maria Elisabeth Egina van den Broek (geboren 25-07-1921).

Tekst van het bidprentje:
"In Uwe godvruchtige gebeden wordt aanbevolen, de Ziel van Zaliger Johannes Theodorus Petrus van Berlo, echtgenoot van Maria van den Broek, geboren te Helmond (parochie Mierlo-Hout) den 3en April 1920 en bij den strijd om Mierlo-Hout doodelijk getroffen den 22sten September 1944.

Om de lijkbaar van den diep betreurden doode staan weenend zijn zeer beminde vrouw, met wie hij slechts enkele weken in den echt was verbonden, en die zelf zwaar werd geword; een diepbedroefde moeder-weduwe, wier steun hij was; zijn geliefde broerder en zusters, die met hem nog woonden onder hetzelfde dak, een talrijke vriendenkring, die in hem een trouw kameraad verloren.
Toen de vrijheid, die hem zoo lief was, in zicht kwam, viel hij als slachtoffer van het ruwe oorlogsgeweld.
Uit het diepst van ons hart stijgt de bede dat God hem, die de weldaden van den vrede hier in de wereld niet meer heeft mogen smaken, de hemelsche geneugten van den eeuwigen vrede moge deelachtig maken.
Heer geef zijn ziel de eeuwige rust. Onze Vader - Wees gegroet."

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen