Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Hawes, Francis Joseph

Overlijdensdatum:
14 februari 1945 (Helmond)
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Mierlo
Vak: III. Rij: D. Graf: 13.
Dienstnummer:
5388510
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Bij een Duitse luchtaanval op vliegveld Helmond, vermoedelijk om 16:40 door een Me 262 straalvliegtuig, vielen een aantal slachtoffers. Hieronder waren A. Hubenaar en A. Melis, beide woonachtig aan de Deurneseweg en M. Peeters, die aan de Middendijk woonde. Daarnaast vielen er bij de Bridge Dump bij het vliegveld in iedere geval twee Britse doden. Wildekamp e.a. identificeren de militairen in hun boek 'Oorlogsvliegvelden van Gemert Bakel Helmond' als Sapper Charles Burton en Corporal Francis Hawes. Onderzoek van Hermens wijst uit dat in ieder geval Hawes bij een bombardement in Geldrop zwaargewond raakte en daar in een Brits hospitaal overleed. De 'Graves Concentration Report Form' geeft aan dat zowel Hawes als Burton eerst begraven lagen in Geldrop voordat ze naar de Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest te Mierlo werden overgebracht.

De graven van Burton en Hawes in Mierlo rond 1950. Foto: Archief Willem Klomp, Helmond.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto

Nieuws

Verhalen achter Mierlose graven door Ad Hermens

mei2019

Verhalen achter Mierlose graven door Ad Hermens

Ad Hermens heeft een nieuw boekje uitgebracht met daarin de verhalen achter een 15 graven op de Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest te Mierlo. Het boekje is via de schrijver te bestellen en kost 12,95. Het is het eerste deel in een reeks over de graven op deze begraafplaats.

Lees meer