TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Mierlo

De grond waarop deze begraafplaats is gelegen is geschonken door het Nederlandse volk tot een blijvende rustplaats voor de zeelieden, soldaten en vliegeniers wier nagedachtenis hier wordt geŽerd.

Het is een begraafplaats voor gesneuvelden uit het Gemenebest.
Er liggen 664 militairen begraven uit het Gemenebest. Daarnaast ligt er nog 1 Nederlander van de Prinses Irene Brigade en 1 Brit van de Britse organisatie die de begraafplaatsen onderhouden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jeroen Koppes
  • Foto's: Jeroen Koppes

17sep

Fotoverslag ceremonie Oorlogsbegraafplaats Mierlo

Na de dwaze vernieling van de Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Mierlo vorige week was alles op de begraafplaats vandaag weer op orde. De mensen van de Commonwealth War Graves Commission waren tot gisteravond bezig om alle graven en monumenten schoon te krijgen. Vandaag bracht de Liberation Task Force een bezoek aan de begraafplaats en was er een korte ceremonie onder leiding van Locoburgemeester M. Jeucken.

Lees meer

13sep

Amerikaanse veteranen geschokt na bekladding oorlogsgraven: 'Waarom?'

Als ze gevraagd worden naar hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog, dan komen oorlogsveteranen Jim en Raymond prima uit hun woorden. Maar worden ze geconfronteerd met nieuws over de bekladde oorlogsgraven in Mierlo, vallen ze van pure ontzetting even stil. Uiteindelijk zegt Raymond stomverbaasd: Ik kan hem beter maar niet tegenkomen. Ik zou hem wurgen, denk ik.

Lees meer

Lees meer (2)