Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Mierlo

De grond waarop deze begraafplaats is gelegen is geschonken door het Nederlandse volk tot een blijvende rustplaats voor de zeelieden, soldaten en vliegeniers wier nagedachtenis hier wordt geŽerd.

Het is een begraafplaats voor gesneuvelden uit het Gemenebest.
Er liggen 664 militairen begraven uit het Gemenebest. Daarnaast ligt er nog 1 Nederlander van de Prinses Irene Brigade en 1 Brit van de Britse organisatie die de begraafplaatsen onderhouden.

Foto 5 toont de begraafplaats rond 1950.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jeroen Koppes
  • Foto's: Jeroen Koppes (1, 2, 3, 4), Archief Willem Klomp, Helmond (5)

51.435706, 5.591199

Lichtjes op oorlogsgraven in Mierlo

24dec

Lichtjes op oorlogsgraven in Mierlo

Sinds 2015 worden er elk jaar op vele oorlogssbegraafplaatsen kaarsjes geplaast bij de graven. Dit gebeurd ondertussen ook al een aantal jaar op de oorlogsbegraafplaats in Mierlo. Wij gingen even langs voor een kleine sfeerimpressie.

Lees meer

Fotoverslag ceremonie Oorlogsbegraafplaats Mierlo

sep2019

Fotoverslag ceremonie Oorlogsbegraafplaats Mierlo

Na de dwaze vernieling van de Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Mierlo vorige week was alles op de begraafplaats vandaag weer op orde. De mensen van de Commonwealth War Graves Commission waren tot gisteravond bezig om alle graven en monumenten schoon te krijgen. Vandaag bracht de Liberation Task Force een bezoek aan de begraafplaats en was er een korte ceremonie onder leiding van Locoburgemeester M. Jeucken.

Lees meer

Lees meer (10)