TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Brownscombe, Brian

Overlijdensdatum:
24 september 1944 (Oosterbeek, Nederland)
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Arnhem Oosterbeek
Vak: 15. Rij: B. Graf: 10.
Dienstnummer:
246170
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Brian Brownscombe diende bij het Royal Army Medical Corps. Hij kwam op 24 september 1944 te Oosterbeek om het leven. Op dat moment was hij ingedeeld bij het 2nd (Airborne) Batallion South Staffordshire Regiment.

Bevorderingen:
12 september 1942: Lieutenant;
?: Captain.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
2nd Parachute battalion, 1st Airlanding Brigade, 1st Airborne Division, British Army
Toegekend op:
30 november 1943
Uitgereikt voor:
Operatie Husky
Aanbeveling:
Wegens het redden van het leven van een drenkeling tijdens de campagne op Sicilië toen het zweefvliegtuig in zee stortte.
Lieutenant Brownscombe was passagier in een zweefvliegtuig dat op zee landde op ongeveer 8 kilometer uit de kust. Alle inzittenden kwamen eruit en klommen op de vleugel. Het toestel zonk binnen een paar minuten en men ontdekte dat een soldaat niet kon zwemmen en gevaar liep te verdrinken. Lt Brownscombe bleef 5 uur bij deze man en hield hem boven water tot ze allebei door een boot werden opgepikt. Lt Brownscombe wilde toen aan land gaan maar toen er geen toestemming kwam stond hij erop te helpen bij het verzorgen van de gewonden en bleef zonder pauze doorwerken tot die taak was volbracht.

LG 36265/5229.

George Medal

Bronnen

Foto