TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Walker, John Robert

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Deck Mechanic
Eenheid:
M.V. Rangitane, New Zealand Merchant Navy
Toegekend op:
21 oktober 1941
Aanbeveling:
Het schip werd door vijandelijke raiders aangevallen en tot zinken gebracht.
Mevr. Plumb raakte al vroeg tijdens de aanval ernstig gewond maar ze hielp en leidde haar passagiers vanuit hun hutten naar het sloependek en bleef in de sloep voor ze zorgen. Aan boord van de raider weigerde ze medische behandeling en wuifde haar eigen verwondingen weg totdat alle gewonden waren behandeld.
Pas toen de Duitse doktoren merkten dat ze vanwege bloedverlies dreigde flauw te vallen behandelden ze haar en ontdekten dat ze was gewond door granaatscherven. Onder de laatsten die het schip verlieten waren de scheepskok Francis en matroos Walker. Francis redde met groot gevaar voor zichzelf twee vrouwen uit een brandende hut en nam een zwaargewonde passagier mee in de sloep. Walker verzorgde onder granaatvuur twee scheepsmakkers en bracht ze naar een sloep. Toen die omsloeg ondersteunde hij een van de mannen die te zwaar was gewond om een reddingsvest te dragen en bracht hem in veiligheid.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen