TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wood, Guy Huitson

Geboortedatum:
1912
Overlijdensdatum:
1974
Dienstnummer:
1575276
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 626 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
15 februari 1944
Aanbeveling (gedateerd 11.12.1943):
Flight Sergeant Wood is een bommenrichter die 30 geslaagde missies heeft voltooid waaronder zeven vluchten naar Berlijn. Tijdens een aanval op Gelsenkirchen op 25 juni 1943 werd het vliegtuig boven het doel zwaar beschadigd door afweervuur waaronder de bakboordbuitenmotor in brand vloog. Ondanks dat werd een tweede run gemaakt hoewel het toestel nog steeds gevangen zat in zoeklichten en afweervuur. Door zijn deskundigheid, zijn vastberadenheid en zijn hoge graad van moed tijdens deze en andere missies heeft deze N.C.O. in hoge mate bijgedragen aan de succesvolle afronding van vele aanvallen op zwaar verdedigde vijandelijke doelen. Ik beveel toekenning van de Distinguished Flying Medal aan deze N.C.O. met klem aan.

Aantekening van de basiscommandant:
De vaardigheid van deze bommenrichter bij het nauwkeurig leiden van zijn gezagvoerder naar het centrum van elk doel en zijn moed bij elke tegenstand zijn een bron van inspiratie voor zijn bemanning geweest. Ik beveel nadrukkelijk aan dat de tegenwoordigheid van geest en de moed, getoond door Flight Sergeant Wood erkenning verdienen door toekenning van de D.F.M.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

Foto