TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Welskop, Heinrich

Geboortedatum:
8 augustus 1916 (Duisburg, Duitsland)
Overlijdensdatum:
7 mei 1981 (Duisburg, Duitsland)
Nationaliteit:
Duitse (1933-1945, Derde Rijk)

Biografie

Oberfeldwebel

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Oberfeldwebel
Eenheid:
Zugführer 11./Fallschirmjäger-Regiment 3
Hij ontving het Ritterkreuz voor acties op Kreta. Zijn compagnie was opgesteld in de bergen ten zuiden van Perivolia en werd onmiddellijk gedwongen door Geallieerde stellingen te breken om contact te maken met het I. Battalion van het Fallschirmjäger-Regiment 3. Het peloton van Welskop leverde echter gedurende twee dagen een eigen gevecht. Na de landing had Welskop zijn mannen verzameld en een belangrijke heuvel bij Chania veroverd die diep binnen de vijandelijke defensie lag. Hij kon deze positie behouden tegen Geallieerde tegenaanvallen die in felle man tegen man gevechten moesten worden afgeslagen.
Toen Heinrich later gedwongen werd de heuvels te ontruimen ontvingen ze het bevel tot terugtrekken niet maar bleven desondankls vasthouden aan hun veroverde terrein. Op die manier waren ze in staat de Geallieerden te misleiden voor wat betreft de ware Duitse sterkte in het gebied en droegen zo bij aan de uiteindelijke Duitse overwinning. Voor deze waardevolle prestaite ontving Welskop het Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes.
Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes

Bronnen

Foto