TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hastie Jones, Christopher

Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Reichswald Forest
Vak: 28. Rij: H. Graf: 15.
Dienstnummer:
37183
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Bevorderingen:
16 april 1935: Acting Pilot Officer on Probation
16 april 1936: Pilot Officer
16 oktober 1937: Flying Officer
16 oktober 1939: Flight Lieutenant
? Squadron Leader
1 maart 1942: Temporary WIng Commander

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
Toegekend op:
21 mei 1940
Aanbeveling:
Op 20 februari 1940, aan het begin van de operaties in de saillant van Ahmedzai verleende F/Lt Hastie Jones bijzonder waardevolle steun aan een miliaire colonne die bij Tabai met vijandige stamleden in gevecht was. Tijdens de samenwerking met de colonne lag hij voortdurend onder vuur vanaf de grond.
In de morgen van 3 maart startte deze officier in reactie op een oproep van de Frontier Constabulatory in Drazindra waar bericht was gekregen over een Mahsud bende van 300 man bij de rivier de Sawan. Toen hij aankwam was er een fel gevecht gaande bij Sheikh Haider tussen de vijandige stamleden en de Frontier Constabulary die uit slechts 31 man bestond en opgesplitst was in drie groepen. Hoewel hij voortdurend vanaf de grond onder vuur werd genomen, zette deze officier zijn aanvallen met grote nauwkeurigheid en doeltreffendheid door.
Terwijl dit gevecht woedde werd ontdekt dat er tijdens een aanval in de vorige nacht op de post van de Khassadar bij Sheikh Haider, een radioman van de Frontier Constabulary en vier Khassadars waren ontvoerd. Deze gevangenen ontsnapten allemaal en ieder van hen verklaarde later dat hij zijn ontsnapping rechtstreeks te danken had aan de actie van het vliegtuig.
F/Lt. Hastie Jones bleef de Frontier Constabulary ondersteunen totdat de bende zich helemaal terugtrok.
Op 12 maart, toen hij een verkenning deed in reactie op een noodoproep van de Frontier Constabulary dat ze in contact waren met een bende bij Khan Khelan, ontdekte F/Lt. Hastie Jones 50 leden van de bende in Khania Nullah en gaf onder zwaar vuur waardevolle steum aan de grondtroepen.
Tijdens zijn dienstperiode van 3,5 jaar bij zijn huidige squadron heeft deze officier 700 operationele vlieguren aan de grens gemaakt. In de zomer van 1938 onderscheidde hij zich tijdens de operaties bij Mamii Rogha en Kharre.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
Toegekend op:
25 oktober 1940
Aanbeveling algemeen:
Ter erkenning van dappere en opmerkelijke diensten tijdens operaties in Waziristan in de periode van 1 januari tot 31 december 1931.
Mentioned in Dispatches

Bronnen

Foto