TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Parish, Ernest George

Overlijdensdatum:
22 januari 2006
Dienstnummer:
1466012
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 489 (RNZAF) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
16 juni 1944
Aanbeveling:
"Als respectievelijk piloot en navigator hebben deze mannen deelgenomen aan talloze aanvallen op vijandelijke scheepvaart en daarmee een fraai voorbeeld van bekwaamheid en energie gesteld. In mei 1944 namen ze deel aan een aanval op een sterk bewapend konvooi en plaatsten een voltreffer op een van de schepen. Flight Sergeant Langley gebruikte ook zijn mitrailleurs tegen twee mijnenvegers met goed resultaat. Een paar dag later waren deze twee mannen weer in actie tegen scheepvaart. Aan het begin van het gevecht raakte F/Sgt Langley gewond aan zijn keel en heup. Desondanks zette hij zijn aanval door en vloog daarna het toestel naar de basis terug. Hij toonde moed en kracht van het hoogste niveau."
Flight Sergeant Parish bewees zich ook als een koelbloedig en vastberaden bemanningslid. Op de thuisvlucht verzorgde hij de gewonde piloot en deed wat hij kon om hem te helpen bij zijn pogingen dit land te bereiken. Hij bleek een toonbeeld van kracht te zijn.

De CGM werd toegekend aan Flight Sergeant Langley
.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

Foto